EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

България - №1 за аутсорсинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - №1 за аутсорсинг

mail06:05 | 01.10.2014прегледи 1519 коментарикоментари 0


България е най-предпочитаното място за аутсорсинг в Европа, показва проучване за 2014 година. Страната ни е единствената от Стария континент, която попада в топ 10 на световната класация за най-атрактивни дестинации за аутсорсинг, в изследване сред 51 държави направено от анализаторската компания A.T. Kearney. България заема 9-то място като се изкачва с осем места в престижния индекс спрямо 2011г., когато за последно беше направено проучването. Така за втори път в период от седем години страната ни влиза в челната десетка на най-атрактивните дестинации за развитие на аутсорсинг сектора в света.
„България е в челото на престижната класация и това е изключително признание за усилията, които аутсорсинг индустрията ни полага, постигнатата зрялост и нейния потенциал за още по-големия й икономически принос за страната ни и региона.”, коментира Стефан Бумов, председател на Българска аутсорсинг асоциация.
Лидерските позиции за пореден път се заемат от Индия, Китай и Малайзия, като Азия продължава да доминира представена от шест страни в топ 10. Централна Европа предлага зряла индустрия и много опитни играчи на стойност около 50% от тази на услугите в Западна Европа. Това предимство е още по-голямо за Югоизточна Европа.


 

А.Т. Кеarney изготвя класацията на базата на 39 показатели групирани в три категории: финансова атрактивност, бизнес среда, наличност и умения на човешкия ресурс. Индексът е важен фактор за компаниите при избор на локация за аутсорсинг на глобализирания пазар на услуги, особено при отварянето на центрове за бек-офис функции като ИТ и бизнес процеси.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960