EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България & Казанлък се представят мащабно в Париж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България & Казанлък се представят мащабно в Париж

mail10:40 | 24.02.2015прегледи 854 коментарикоментари 0


Първото голямо българско културно събитие във Франция от 1900 година насам, така посланикът на Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан определи откриването на изложбата с тракийски съкровища в „Лувъра“ през месец април т.г. заедно с поредица от съпътстващи събития. Посланик дьо Кабан бе на посещение в Казанлък по покана на кмета на общината Галина Стоянова, която го запозна с икономическото развитието на града, както с богатата му културно-историческа даденост, съобщи пресцентърът на Община Казанлък.

По време на визита си френският посланик се срещна с представители от различни сфери на бизнеса в община Казанлък, като особен интерес проявиха розопроизводители и производители на продукти на основата на розово масло на територията на общината. Посланик дьо Кабан представи проекта „Епопея на тракийските царе. Археологически открития в България“, в рамките на който от 14 април до 20 юли т.г. България ще гостува в един от най-големите световни музеи – „Лувъра“. Освен изложбата с тракийско наследство, от френска страна ще бъдат организирани множество съпътстващи събития, целящи представянето на България, както сред потенциалните френски туристи в нашата страна, така и в бизнес средите. „Изложбата в Лувъра е най-големият проект на нашите отношения. Тази изложба е финансирана както от „Лувъра“, така и от дарители – фирми и частни лица от Франция и България“, каза посланик дьо Кабан. Франция ще види и съвременна България, с нейната икономика, с развитието на туризма и културния обмен.

Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан запозна присъстващите представители на бизнеса как биха могли да спонсорират проекта „Епопея на тракийските царе“ и да подкрепят френско-българска инициатива за взаимно опознаване и обмен. Специална програма е подготвена за представителите на бизнеса, които ще заминат за Париж в дните на официалното откриване на тракийската изложба в „Лувъра“. Подготвя се голям френско-български бизнес форум на 15 април. На него ще присъстват френски бизнесмени, които имат намерения да търгуват с България, както и такива от френска и българска страна, които вече имат установени бизнес отношения, обясни френският посланик. Ще бъдат проведени и различни тематични срещи в сферите „Туризъм”, „Фармация”, „Земеделие”, „Енергетика”. Освен бизнес форума, редица културни събития с българско участие ще съпътстват откриването на изложбата – концерти класическа музика от български композитори, изложби на съвременни български художници, концерт на „Космическите гласове на България“ и др., събрани в „Български културен сезон“ в Париж.

Възможностите, които се представят на България да се представи в Париж по време на откриването на изложбата в „Лувъра“ ще бъдат използвани от Община Казанлък по най-добрия начин. Организира се вечер на Казанлък в Българското посолство в Париж, където Казанлък ще бъде представен като столица на Долината на розите и тракийските царе и център на един от 9-те туристически района на България. Това каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова по време на срещата.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045