EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българите - най-големи песимисти за намиране на работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българите - най-големи песимисти за намиране на работа

mail16:18 | 04.01.2010прегледи 575 коментарикоментари 0


Българите са сред най - големите песимисти по отношение на намирането на нова работа, сочи проучване на Асоциация Gallup International.
Страната заема трето място сред 33-те страни, участвали в международното социологическо проучване „Край на годината”, провеждано всяка година от Асоциацията, цитирано от Фокус.
55% от работещите българи смятат, че ще търсят нова работа дълго време, ако загубят настоящата си. Първите две места в класацията преди България са Албания и Босна и Херцеговина. В проведеното през последната година изследване са интервюирани над 36 000 човека от 33 страни по света.

В условията на световна икономическа криза, засягаща сериозно пазара на труда, мнозинството от работещите по света се страхуват, че при евентуална загуба на работата си ще им отнеме доста време да намерят нова.

Най-големи песимисти са жителите на Централна и Източна Европа, Северна Америка и Близкия Изток. Около три четвърти от работещите в тези части на света се опасяват, че ще им отнеме доста време да намерят нова работа.

Най-оптимистичният регион в този смисъл е Южна Америка. Над 40% от работещото население на континента смята, че ще успее да намери нова работа бързо. Две трети от южно- американските жители очакват по-добра нова година.
Нагласите на хората по този индикатор слабо се влошават спрямо миналата година. С около 6 % е нараснал делът на хората, които смятат, че ще им отнеме доста време да намерят нова работа. Най-сериозен ръст регистрираме в региона на Централна и Източна Европа, където делът на притеснените от дълга безработица се е увеличил с цели 32%.
Западна Европа е регионът с най-силен регистриран песимизъм, особено що се отнася до очакванията за развитието на икономиката и безработицата в следващите дванадесет месеца.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1109