EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българи с отличия на Световните награди на Sony

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи с отличия на Световните награди на Sony

mail10:10 | 07.03.2024прегледи 426 коментарикоментари 0


От години България не беше отбелязвала толкова силно присъствие на Световните награди за фотография на Sony. Двама българи заслужиха отличия в престижния международен конкурс - Владимир Карамазов е носител на Регионална награда за България, Кипър, Гърция и Северна Македония, а Валерий Пощаров е финалист в раздел „Професионалисти“.

Наградите за фотография се присъждат за 17-а поредна година от Световната фотографска организация, съвместно с технологичния бранд Sony. Обхващат различни раздели и категории и са считани за едно от най-важните събития в глобалния календар за ентусиастите в тази сфера.

Програмата за регионални и национални награди е инициатива, насочена към подкрепа на местните фотографски общности, като тази година в нея участват 54 държави. Отличен за страната ни е Владимир Карамазов със своя кадър „На границата“ (At the border). Той печели Регионалната награда за България, Кипър, Гърция и Северна Македония, а изображението си описва по следния начин: „Да се окажеш на границата, да напуснеш живота си и да потърсиш друг, е нещо, което се случва все по-често през последните години“.

© „На границата“, Владимир Карамазов, България, победител, Регионални награди на Световните награди за фотография на Sony 2024

За участие в Световните награди за фотография на Sony тази година са постъпили над 395 000 снимки, от повече от 220 държави и територии. Рекорден брой заявки е отчетен в раздел „Професионалисти“. В него екип независимо международно жури подбира най-добрите техники на заснемане и оригинален подход при преразказването на историите, уловени в кадрите. Надпреварата в този раздел се провежда в няколко категории: архитектура и дизайн, документалистика, портрети, спорт, околна среда, див живот, пейзаж и други. Финалист сред заявките в „Портрети“ е талантливият фотограф Валерий Пощаров със своя проект „Баща и син“, който реализира както у нас, така и в Грузия, Турция, Армения, Сърбия и Гърция.

                                                                                    

 
© „Баща и син“, Валерий Площаров, България, финалист, категория „Портрети“, на Световните награди за фотография на Sony 2024

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg