EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Българи върви към еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи върви към еврозоната

mail15:32 | 07.06.2017прегледи 905 коментарикоментари 0


Финансовите резултати на България са отлични, но през 2015 г. имаше дисбаланс в икономиката, пише вестник „Комсомольская правда“.
В това отношение българското правителство прие редица мерки, като се започне от стрес тестове на банковата система и проверките на пенсионните фондове, фискални реформи се осъществяват нормално, но е необходимо да се положат големи усилия в борбата със сенчестата икономика, заяви еврокомисарят по въпросите за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис, който участва на конференция в София.
Според него България трябва да бъде по-активна в социално-трудовата политика. Еврокомисарят подчерта, че страната се нуждае от въвеждането за прозрачен механизъм за определяне размера на минималната заплата.
„Всички препоръки са описани в доклада на Европейската комисия. За въвеждането на еврото има номинални критерии, които България се старае да изпълни. Някои компоненти изглеждат добре. Но трябва да се преодолее икономическият дисбаланс. България върви към еврозоната. Тази тема остава приоритетна и за Европейската комисия“, допълни Домбровскис.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg