EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Българи в класацията "30 под 30" на Forbes

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи в класацията "30 под 30" на Forbes

mail07:05 | 22.01.2016прегледи 1634 коментарикоментари 0


Четирима българи бяха избрани от сп. Forbes в първата селекция "30 под 30" за цяла Европа. Това са Екатерина Карабашева и Христо Тенчев, отличени в категория "Социално предприемачество", и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков - в категория "Политика".

В САЩ селекцията "30 под 30" се избира от експерти всеки януари от пет години насам и постига безпрецедентен успех. Българското издание на Forbes също налага престижния проект от 2013 г. насам. Селектираните българи на европейско ниво не са непознати на читателите - Христо Тенчев беше лицето на българския "30 под 30" през 2013 г., а Ева Паунова бе сред избраните през 2015 г.

"България все по-често бива припозната за своите таланти. Благодаря на Forbes, защото хората в тази класация дават надежда, че имаме сили и талант да се справим с предизвикателствата в Европа.", коментира Ева Паунова, един от водещите млади политици в Европа.

Класацията "30 под 30" включва общо 300 имена на вдъхновяващи млади хора, които трансформират бизнеса, технологиите, финансите, медиите и културата в Европа. Списъкът е компилиран от експертно жури и обхваща 10 категории - медии, индустрия, политика, традиционна и електронна търговия, изкуство, развлекателна индустрия, социално предприемачество, наука и здравеопазване, технологии и финанси.

Повече за българите в престижната класация:

Екатерина Карабашева – 26 г.

Създател на приложението за мобилни телефони Jourvie, насочено към хора с хранителни разстройства. От пускането си на пазара през 2015 г. приложението е изтеглено над 10.5 хил. пъти и има около 1500 активни потребители.

Христо Тенчев – 29 г.

Съосновател на Софтуерния университет в България, който досега е обучил над 33 хил. студенти в областта на информационните технологии и предприемачеството. Тенчев също така е основател на технологичната фирма XS Software.

Ева Паунова – 29 г.

Член на Европейския парламент (ЕП) от Европейската народна партия (ЕНП), тя е е застъпник за предприемачеството, малките и средните предприятия и образованието. Основател на инициативата "Образование България 2030", насочена към подобряването на образованието в страната, като още в първата година на мандата си получи една от престижните награди "Евродепутат на годината".

Андрей Новаков – 27 г.

Най-младият член на ЕП и съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към "ЕвроЛат" – транснационален парламентарен орган, който работи за насърчаването на двустранните отношения между Европа и Латинска Америка. Новаков се ангажира активно с въпросите на регионалното развитие, Европейския фонд за стратегически инвестиции, младежката заетост и мобилността на учещите, както и на бюджета на ЕС и бюджетния контрол.

 

 

 


Тагове: Forbes,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg