EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БФБ пласира ДЦК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БФБ пласира ДЦК

mail10:05 | 01.11.2017прегледи 19858 коментарикоментари 1


 

От 1-ви ноември  Българска фондова борса-София стартира  търговията с държавни ценни книжа (ДЦК). Това стана факт в резултат от съвместните усилия на Фондовата борса, Централен депозитар, Министерство на финансите и Българска народна банка (БНБ) за създаване на регулиран вторичен пазар за държавен вътрешен дълг в рамките на пазарите, организирани от БФБ-София.

Началото на търговската сесия на БФБ-София беше дадено със специална церемония, в която участваха Маринела Петрова - заместник-министър на финансите,  Асен Ягодин – председател на Съвета на директорите на БФБ-София, Нина Стоянова – подуправител на БНБ, Васил Големански – изпълнителен директор на БФБ-София и представители на членове на Борсата.

„Удовлетворени сме, че с добавянето на ДЦК увеличихме разнообразието от инструменти, които се търгуват на Борсата. Така тя става още по-атрактивна за инвеститорите – цел, за която ще продължим активно да работим и за напред.“, каза Васил Големански.

Преди седмица от Министерство на финансите подадоха заявление за допускане до търговия на 20 емисии ДЦК, които от днес се търгуват на Основен пазар BSE. Търговията с ДЦК е поредната мярка, която се реализира като част от Стратегията за развитие на капиталовия пазар в България.

За да изградят стабилен пазар на ДЦК с траен интерес на инвеститорите към него, Фондовата борса и Централен депозитар обявиха, че няма да начисляват такси към свои членове за търговия с този вид инструменти, ако и те съответно не таксуват своите клиенти. 13 инвестиционни посредника и банки откликнаха вече на инициативата и няма да начисляват такси на клиентите си при търговия с ДЦК. Това са: ИП Балканска Инвестиционна Компания АД

 

ИП БенчМарк Финанс АД

 

ИП Евро – Финанс АД

 

ИП Елана Трейдинг АД

 

ИП Карол АД

ИП Първа Финансова Брокерска Къща ЕООД

ИП Реал Финанс АД

ИП ЮГ Маркет АД

ТБ Инвестбанк АД

ТБ Тексим банк АД

ТБ Токуда Банк АД

ТБ Централна Кооперативна Банка АД

ТБ Юробанк България АД

 

 

 


Тагове: ДЦК, БФБ
 
Коментари
 
Иван Митев - 01-11-2017 г. 16:58:31

Правителството взима нови заеми за да покрие щетите от наличната грешка в паричната система. Ако не се допускаше грешката в паричната система, държавата нямаше да има сегашните заеми. Накратко представяне на световната грешка: http://audiobookbg.com/produkt/иван-митев-световната-грешка-аудио-кн/

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg