EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бутилка от безкрайно рециклируема пластмаса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бутилка от безкрайно рециклируема пластмаса

mail09:03 | 13.07.2021прегледи 1999 коментарикоментари 0


L’Oréal представи първата в света козметична бутилка, изработена от безкрайно рециклируема пластмаса. Уникалната опаковка е направена с помощта на революционна ензимна технология за рециклиране на иновативната компания Carbios. Плановете на L’Oréal са да пусне в производство бутилките, базирани на тази безпрецедентна иновация, през 2025 г. Biotherm ще бъде първата от марките в Групата, която ще пусне в продажба продукт в тази бутилка на бъдещето. 



Технологията, създадена от Carbios, пионер в разработването на биотехнологични решения за рециклиране на PET* пластмаси, проправя пътя към производството на нови продукти от 100% рециклирани материали, произведени по този нов ензимен процес. Предимството му е, че е подходящ за всички видове PET – прозрачен, оцветен, непрозрачен и многослоен – и прави тези пластмаси безкрайно рециклируеми до първоначалното им качество. PET пластмасите, които иначе биха отишли на боклука или биха били изгорени, вече ще могат да бъдат върнати в непрекъснатата кръгова система за рециклиране.



Освен това процесът на ензимно рециклиране на Carbios работи при облекчени условия, така че той има потенциала също така да намали въглеродния отпечатък при третиране на отпадъци от PET пластмаси като спести 30% от емисиите на CO2 в сравнение с тези при конвенционалната комбинация от изгаряне и депониране на отпадъци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg