EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас става зелен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас става зелен

mail12:10 | 30.09.2011прегледи 466 коментарикоментари 0


На работна среща в Община - Бургас обсъдиха екологичните проекти, изпълнявани в Черноморски регион, съобщи „Компас”. Срещата бе част от Дните на екологията, които се провеждат до края на месеца в Бургас. Дискусията бе открита от зам.-кмета по екология Атанаска Николова, която презентира пред представителите на Асоциацията на българските черноморски общини /АБЧО/ и на Регионалната агенция за управление на енергията приетата Стратегия за енергийно развитие на община Бургас.
„Бургас 2020 – град на зелените възможности” включва конкретни мерки, които трябва да бъдат реализирани на територията на общината за намаляване на въглеродните емисии, увеличаване на енергийната ефективност и на използването на възобновяемите енергийни източници. Разработената стратегия е в пълно съответствие с европейските цели в тази насока и е важна стъпка в изпълнението на поетия от Бургас ангажимент с подписването на Споразумението на кметовете през 2009 г. в Брюксел. За изработването на плана за действие е използван опита на водещи европейски градове и общини.
По време на дискусията останалите участници презентираха още редица проекти, представящи алтернативни начини за придвижване в градска среда, възможности за дистанционно обучение, примери за зелени сгради и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg