EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бургас: Първа копка на Конгресен център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Първа копка на Конгресен център

mail11:28 | 01.06.2018прегледи 1680 коментарикоментари 0


Направена бе първа копка на проект за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център на пристанище Бургас.

Проектът за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център е на стойност 13,6 млн. лева и ще бъде финансиран със средства на ДП “Пристанищна инфраструктура”. Изпълнител на строителните дейности е  „Щрабаг” ЕАД , а срокът за тяхното завършване е 16 месеца.

“Новата мултифункционална сграда ще даде възможност в Бургас да се развива и конгресен туризъм, в допълнение към всички други туристически възможности на града“, подчерта министър Московски. По думите му с построяването на трафик-кулата, Морска гара и Магазия 1 за последните няколко години, пристанището се е превърнало в спирка на едни от най-големите круизни компании в Черно море, а това е доказателство за стойността на инвестициите. „Съвместно с Община Бургас продължаваме работа в посока градът да става още по-посещавана дестинация от маршрута на круизните кораби“, подчерта министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Същевременно, министерска декларация за сътрудничество в региона на Черно море бе подкрепена от черноморските държави, по време на Срещата на високо ниво на министрите, която се проведе в Бургас, в присъствието на комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела.

Един от приоритетите на Българското председателство е интегриран макрорегионален подход в Черноморския регион, като това включва подобряване на неговата транспортна, комуникационна и инфраструктурна свързаност.

България е първата черноморска държава - домакин на съвместната инициатива между Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европа. Създадено преди 10 години, това е водещото ежегодно събитие в сектора за развитието на синята икономика, морския туризъм и опазването на околната среда. Европейският морски ден е част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС и тази година в него се включват над 1200 експерти от целия свят.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099