EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас: Контейнери - миди за разделно събиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Контейнери - миди за разделно събиране

mail06:10 | 14.06.2019прегледи 691 коментарикоментари 0


Пет атрактивни контейнера за събиране на пластмаса във формата на огромни миди  приканват вече жителите и гостите на Бургас да събират разделно своите отпадъци от пластмаса. Арт инсталациите,  разположени на ключовите излази от Морската градина  в града,  символично ще напомнят, че мястото на пластмасовите отпадъци не е в морето и на плажа, а в специалните контейнери в жълт цвят на ЕКОПАК. Нестандартните инсталации са част от  кампанията „Моят зелен град“, която  Кока-Кола в България съвместно с ЕКОПАК  организират за дванадесета поредна година.

Дизайнът на атрактивните контейнери-миди е на Жанина Дубарова- Костадинова, която през месец май спечели конкурса на „Моят зелен град“ за оригинални идеи за изработка на съоръжения за събиране на пластмаса, организиран съвместно с община Бургас и филиала на Националната художествена академия в града.

От началото на май 2019 г. ЕКОПАК стартира проект в хотели, ресторанти и кафенета в Бургас, в рамките на който 65 обекта се обслужват ежедневно, за да се повиши разделното събиране на територията на града.

Компанията и община Бургас имат дългогодишно партньорство по разясняването на ползите и насърчаване на разделното събиране на отпадъците. Бургас е носител на престижна награда „Най-зелена община“. Само за миналата година в община Бургас разделно бяха събрани 850 тона отпадъци от опаковки, от които 150 тона пластмаса. Арт инсталациите са част от тазгодишното дванадесето издание на „Моят зелен град“, в рамките на което 10 спирки на градския транспорт в София бяха трансформирани в контейнери за събиране на пластмаса.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969