EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас изгражда 60 км велоалеи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас изгражда 60 км велоалеи

mail12:30 | 23.06.2014прегледи 1260 коментарикоментари 0


„Ние правим всичко, което зависи от нас като Община, за да могат гражданите и гостите на града да се чувстват комфортно и сигурно, когато използват велотранспорта.“ Това каза кметът на Бургас – Димитър Николов, по време на официалната церемония „Първа копка” за обект „Изграждане на мрежа от велосипедни алеи извън трасето на Бързата автобусна линия - Етап 1 (в обхвата на централна градска част и прилежащите квартали на гр. Бургас)" по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас”. Той подчерта, че освен хубавите детски спомени, които всеки пази, този вид транспорт е екологосъобразен и особено удобен в градовете с интензивен трафик.

По време на церемонията беше представена и специално създадената Книга за мнения и препоръки, която ще съхранява впечатленията на гражданите и гостите на града във връзка с реализирането на проекта. Целта е изграждането на единна система от велосипедни алеи, които ще обвързват по-отдалечените жилищни квартали с централната градска част и различните функционални зони на града. Строителните дейности по изграждането на веломрежата, с обща дължина от 59.8 km, ще се реализират в рамките на четири основни договора за строителство. Изпълнител на първия договор („Изграждане на мрежа от велосипедни алеи извън трасето на Бързата автобусна линия - Етап 1 (в обхвата на централна градска част и прилежащите квартали на гр. Бургас)") е ''Пътстрой – Бургас'' ЕООД.

Проектът е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Реализацията на проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” обхваща няколко основни компонента, свързани с модернизиране на обществения транспорт: обновяване на автобусния парк, реконструкция и обновяване на автогара и терминали, въвеждане на бърза автобусна линия, изграждане на система от велосипедни алеи, въвеждане на интегрирани системи за управление на обществения транспорт. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg