EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас единствен със собствен кораб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас единствен със собствен кораб

mail16:00 | 15.01.2013прегледи 711 коментарикоментари 0


Лято, слънце, разхождаш се по обновения мост, стигаш до края му, качваш се на елегантен катамаран, прекосяваш за минути залива, слизаш на остров "Света Анастасия", сядаш в ресторанта "100 години назад", поръчваш си разхладителна напитка и миди по стара бургаска рецепта ...
Това звучи като реклама за почивка на Френската Ривиера, но всъщност ще се случи реално в Бургас. Реставрацията на острова и моста тече и фирмите работят в срок.
Междувременно Община Бургас не губи време и довършва последните детайли по обществената поръчка с предмет: "Избор на изпълнител за доставка на пътнически кораб, обслужващ туристическата дестинация остров "Света Анастасия", във връзка с реализация на проект "Културно-историческото наследство на о-в "Света Анастасия" и град Бургас - атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", BG161PO001/3.1-03/2010/008, финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.1-03/2010 "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по ОП "Регионално развитие"2007-2013 г.
Процедурата беше обявена официално в петък, 11 януари. Предвидената по проекта доставка на кораб е свързана с осигуряване на редовна транспортно - комуникационна връзка между града и острова. Пасажерският плавателен съд ще извършва курсове по редовна линия от пристана на Мостика в Приморски парк до пристана на "Света Анастасия".
Община Бургас избра двукорпусния модел, тип "катамаран" - с цяла непрекъсната водонепроницаема палуба, свързваща двата корпуса. Пътниковместимостта на кораба трябва да е 75 души, включително екипажа. Той трябва да е с дължина до 18 метра и с ширина до 7 метра. Главните му двигатели трябва да са два турбонаддувни морски дизела. Вътрешното обзавеждане ще е пригодено за обслужване на пасажери с увреждания.
"Каня всички производители на плавателни средства да участват в конкурса. Искаме да изберем най-доброто за бургазлии и гостите на града", каза кметът Димитър Николов.
Документи за участие в конкурса за катамарана ще могат да се закупуват от понеделник, 14 януари, във фронт офиса на Общината на ул. "Александровска" №26.
Бургас единствен в най-новата история на България ще закупи и притежава свой собствен кораб.
Източник и снимка: Община Бургас


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955