EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бургас: Базар на занаятчии и биопроизводители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Базар на занаятчии и биопроизводители

mail15:15 | 11.06.2020прегледи 822 коментарикоментари 0


Най-добрият майстор на ножове в страната Любомир Дудев, известният ювелир Огнян Пендичев и хитова шекерджийница от Троян са само част от 70-те участници на предстоящия THE HANDMADE MARKET BURGAS - Базар за ръчно творчество, който ще се проведе в рамките на Етно хендмейд уикенд, организиран от Община Бургас. Той ще е първият от серията тематични уикенди, на който ще бъде домакин градът през лятото.

Цветният и атрактивен базар ще бъде разположен във "Флора"-та.

Занаятчии от етнографски музей на открито "Етър" се местят в Експозиционен център "Флора" в Морската градина за предстоящите петък, събота и неделя /12 -14 юни/, за да участват в хитовото изложение.

Участие са заявили още български производители на биохрани, напитки, крафт бира и творци от всички кътчета на страната.

Посетителите ще могат да пробват габровски гофрети, да закупят месни и млечни продукти от малки производители, за които качеството е основен приоритет в работата им. Ще могат отново да видят как се правят керамични съдове на грънчарските колела на известни в страната майстори.   

"Вярваме и продължаваме да вярваме, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експерименти и провали. Купуваме часове, дни, седмици на отчаяние и истинско щастие", споделят организаторите на базара.

Мотото и на това издание е "Подкрепете българския производител"!

Ще бъде шарено и в арт зоната, където ще вземат участие десетки творци на бижута, плетени играчки, свещи, керамични съдове, уникални сувенири от дърво, биокозметика и други.

Взети са всички мерки за сигурност и хигиена както на посетителите, така и на участниците. За да се избегне струпване на хора, организаторите ще направляват гостите на базара.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg