EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бум на нови онлайн търговци от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бум на нови онлайн търговци от България

mail06:50 | 12.02.2018прегледи 12315 коментарикоментари 0


Началото на новата година е период за започване на нови начинания, това важи в пълна сила и за стартирането на онлайн бизнес, сочи проучване на eBay.

Впечатляващо е колко успешни са били миналогодишните български новорегистрирани търговци, според данните от направените продажби. Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата. Някои имат оборот от над 1 млн. лева. (по данни на eBay, водещи 10  търговци регистрирани от България през 2017, по обем на оборота)

Най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност.

Тези нови бизнеси са добавили към вече наличното разнообразие от продукти над 92000 артикула. Най-популярните нови продукти предлагани от България са автомобилни гуми, тениски, якета и палта, рокли, блузи и ризи, картини, пуловери и суитчъри.

Новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби. Сред най-успешните нови търговци на платформата има такива осъществили продажби в 59 чужди държави.

Интересен факт – пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство. 

Съвети, ако се интересувате да започнете своя онлайн бизнес:

Стартирайте: Регистрирайте се бързо, без предварителни абонаменти.

Направете първата си оферта: Обявите се публикуват лесно от компютър или мобилно устройство, като можете да продавате едновременно нови или употребявани стоки.

Продавайте повече: Можете наведнъж да регистрирате стотици продукти за продажба с наддаване или с фиксирана цена.

Станете глобален търговец

Получете достъп до клиенти от различни пазари

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg