EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бум на инвеститори в Разлог

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бум на инвеститори в Разлог

mail10:10 | 20.06.2017прегледи 1005 коментарикоментари 0


Бум на инвеститори в строителството на места за отдих има в община Разлог. Заради наплива на бизнесмени общината предвижда 2000 декара земеделски земи край село Баня да влязат в регулационния план и да бъдат урбанизирани, съобщи общинският кмет Красимир Герчев, цитиран от БТА. Въпросните терени се намират съвсем близо до носеленото място. Целта е да се промени предназначението им. "Само трябва кадастралната карта да влезе в сила. По-голямата част от терените са частна собственост, но има и общински. Общината също инвестира много в село Баня, което е известно с минералните си извори - влагаме средства в улици, в подземна инфраструктура. Има ли комуникации, тогава има и повече инвеститори, защото е по-лесно само да строиш. 80% от пътищата в общината са нови, а това гарантира приятен и безопасен достъп до тях", твърди кметът на община Разлог - Красимир Герчев.
За сериозното раздвижване в строителството на места за отдих говори фактът, че само за последните два месеца са одобрени десетки ПУП-ове. Това не важи само за града и село Баня, но и за останалите селища - Добърско, Годлево, Горно и Долно Драглище, Бачево. Най-сериозни са интересите към няколко зони - Предел, Шипоко, Реденка, Бетоловото, Бойков рид. "Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите. Тези зони са урбанизирани, изградихме генерален канализационен колектор под пистата в Кулиното, за да щадим природата. За инвеститорите е лесно, тъй като инфраструктурата е готова", казва кметът.
Условията към бизнеса са да не се вдигат много високи сгради и да осигурят много зеленина край постройките. Почти винаги максималната допустима височина е 10 метра, а плътността на застрояване - до 30%.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg