EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Булгартрансгаз" опровергава В.Филипов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Булгартрансгаз" опровергава В.Филипов

mail17:30 | 12.09.2012прегледи 962 коментарикоментари 0


Частната турска фирма СЕТГАЗ ще строи интерконекторна връзка между газопреносните системи на България и Турция, заяви на пресконференцията днес гозовият експерт Васил Филипов. Той отказа да уточни защо това не е обявено официално, но каза, че по негова информация вече са подписани протоколи за намерения за изграждане на тръбата. 

По повод публично обявеното днес от Васил Филипов твърдение за намерение на СЕТГАЗ за изграждане на газопровод до Турция, "Булгартрансгаз" прави следното уточнение до медиите:
"Запознати сме с намерението на компанията СЕТГАЗ за изграждане на газопровод от Стара Загора до българо-турската граница, чрез който да се осъществяват доставки на природен газ до националната ни газопреносна система. От тяхна страна е заявено желание газопроводът да бъде предоставен за опериране на "Булгартрансгаз" след неговото изграждане.
"Булгатрансгаз"ЕАД подкрепя инвестиционните намерения, които биха допринесли за повишаване сигурността и условията на доставка на природен газ за България.
Проектът на СЕТГАЗ има заявена различна концепция и различно трасе от тези на Проекта за изграждане на междусистемна връзка между газопреносните мрежи на "Боташ" и "Булгартрансгаз", който проект се развива от газопреносния оператор "Булгартрансгаз" в сътрудничество с турския газопреносен оператор "Боташ". Реализирането на проекта на СЕТГАЗ няма да повлияе на развитието на проекта за Междусистемната връзка Турция-България.", завършва изявлението на българската компания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153