EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Булгаргаз избра фирми-доставчици на втечнен газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Булгаргаз избра фирми-доставчици на втечнен газ

mail13:10 | 11.10.2022прегледи 498 коментарикоментари 0


В резултат на тръжна процедура за доставка на втечнен природен газ за ноември, "Булгаргаз" ЕАД осигури всички необходимите количества за клиентите си, съобщиха от обществения доставчик.

На първия етап от търга се извърши предварителен подбор на заявилите интерес 13 фирми, като 10 отговаряха на условията и бяха поканени да предоставят обвързващи оферти. До крайния срок, указан в процедурата, бяха получени оферти от 8 фирми от Европа, Азия и САЩ, посочиха от "Булгаргаз".

Класирането се извърши в съответствие с приетата методика за оценяване на офертите. При спазване на условията на тръжната процедура бяха избрани два доставчика на втечнен природен газ с осигурени слотове за регазификация и съхранение на терминала в Ревитуса - "Митилинеос" (Mytilineos S.A.) и "ДЕПА къмършъл" (DEPA Commercial S.A.), уточняват от българското газово дружество.

В рамките на проведената процедура бяха постигнати изключително конкурентни цени, които ще намерят отражение в предложената от Булгаргаз цена на природния газ за ноември, изтъкват от "Булгаргаз".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg