EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Букурещ с 32 антикризисни мерки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Букурещ с 32 антикризисни мерки

mail21:15 | 17.08.2009прегледи 806 коментарикоментари 0


Румънската управляваща коалиция прие пакет от 32 антикризисни мерки, които ще влязат в сила от 1 септември, обяви днес лидерът на Социалдемократическата партия (СДП) Мирча Джеоана, цитиран от информационния сайт Зиаре. Той уточни, че 15 от приетите мерки имат за цел
възстановяване и стимулиране на икономиката. Те се отнасят до схемите за държавна помощ за малките и средни предприятия, освобождаване от данъчно облагане на реинвестираната печалба, създаване на инвестиционен фонд с държавно участие и други. Също така лидерите на коалицията решиха да определят таван за освобождаване от данъци на младите хора с ниски доходи, както и удължаване и разширяване на обхвата на програмата за подновяване на автомобилния парк.
Одобрени са и девет мерки за увеличаване на бюджетните приходи, включително заместването на минималния данък с фиксиран патентен данък за определени дейности от 1 януари 2010 г., посочи Джеоана. Той добави, че са предвидени и мерки за увеличаване на ликвидността в банковия сектор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg