EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Букурещ отпуска държавна гаранция на Ford

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Букурещ отпуска държавна гаранция на Ford

mail11:38 | 18.12.2009прегледи 711 коментарикоментари 0


Румънското правителство ще отпусне на автомобилостроителя Ford държавна гаранция на стойност 320 милиона евро, представляващи 80 процента от стойността на заема, който компанията ще договори с Европейската инвестиционна банка, заяви румънският премиер Емил Бок по време на среща с президента на Ford Europe Джон Флеминг, предаде Аджерпрес.
Премиерът заяви, че правителството ще продължава да подкрепя румънските компании и тези с чуждестранен капитал, които инвестират в Румъния, за да преодолеят периода на икономическа криза.
"Румънското правителство е използвало и ще използва механизма на държавните гаранции като мярка за подкрепа за румънските и чуждите фирми, без никаква дискриминация, в този период, в който икономиката има нужда от подкрепа", заяви Бок по време на срещата.
Президентът на Ford Europe Джон Флеминг оцени сътрудничеството с институциите на румънската държава, посочвайки, че винаги е приемал румънското правителство като надежден партньор.
От своя страна президентът на Ford Румъния Дионисио Кампос заяви, че Форд запазва плановете си за фабриката в Крайова и работи за осигуряването на необходимата инфраструктура за производството на 300 000 автомобила.
Той заяви, че очаква всички цехове на фабриката да са в готовност  за започване на работа до края на първото тримесечие на 2010 г., когато ще започне ефективното производство на модела "Транзит Конект".
Форд представи през септември първите автомобили "Транзит Конект", които бяха частично произведени от фабриката в Крайова.
След подписването на договора за приватизация на Аутомобиле Крайова на 12 септември 2007 г. американската компания Форд пое пакет от 72,4 процента от акциите на румънската фабрика срещу 57 милиона евро.
Впоследствие американската компания продължи да изкупува акциите на Аутомобиле Крайова, като увеличи участието си до 97,07 процента.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165