EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БСП въвежда данък "богати"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БСП въвежда данък "богати"

mail06:30 | 18.01.2017прегледи 2163 коментарикоментари 0


БСП предлага хората с доходи над 10 хиляди лева месечно да плащат 20 процента данък, а за по-голямата част от населението /за 95 процента/данъкът остава 10 процента. Това съобщи членът на ръководството на БСП Драгомир Стойнев на пресконференция в централата на партията. По думите му става въпрос за 7000 души.
Социалистите предлага също скала с няколко стъпки за прогресивно подоходно облагане.
Друга идея в предизборната платформа на БСП е от общия доход на всяко семейство от работещи родители да се приспада по 50 лева месечно на дете.
Нашето желание е да се възроди българската икономика, като основният акцент е върху българския предприемач, обясни Стойнев. Той каза, че данъчната тежест върху бизнеса няма да се увеличава - корпоративен данък и данък "дивидент" остават непроменени.
Друга мярка, която предлага БСП, е създаване на фонд "Индустрия" с начален капитал от 500 млн. лева за дялово финансиране на предприятия в слабо развити райони и фонд "Иновации" с начален капитал от 150 млн. лева, за да се развиват компютърни специалисти и български инженери в страната. Освен това всеки предприемач до 35 г. да бъде освободен от данък "печалба" за 2 години, ако има най-малко петима работници и реализиран оборот до 150 хиляди лева, предвиждат още социалистите.
БСП предлагат още наименованието "българско" да може да бъде поставяно само на продукти, произведени в страната, и чиято основна суровина е българска.
Крум Зарков, член на партийното ръководство, посочи, че до БСП са стигнали сигнали, че гръцки земеделски производители отново заплашват да затворят границата с България. Социалистите настояват този път да не се чака кризата да се развие, а още сега управляващите да вземат превантивни мерки.
Зарков съобщи още, че БСП работи по коалиционна рамка за предстоящите избори и критерии, на които да отговарят евентуалните партньори. Той посочи, че рамката трябва да бъде утвърдена от Националния съвет на партията на заседание в събота.
За бъдещо управление на България може да говорим едва след изборите, коментира Драгомир Стойнев относно евентуални следизборни коалиции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg