EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брюксел ще вдигне заплатите на еврослужители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брюксел ще вдигне заплатите на еврослужители

mail15:42 | 26.11.2009прегледи 798 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви днес, че нейните служители вероятно ще бъдат облагодетелствани от повишение на заплатите с 3,7 на сто спрямо 2008 година макар ЕС да преживява тежки времена, а възнагражденията в държавния сектор на някои страни да са замразени, предаде Франс прес.
Увеличението на заплатите все още е проект, който трябва да бъде одобрен от страните членки.
"Не Комисията решава по своя инициатива да намали или да повиши заплатите на държавните си служители", оправда се говорителката на европейската изпълнителна власт за административните въпроси Валери Рампи на пресконференция в Брюксел.
Рампи обясни, че движението на заплатите се изчислява въз основа на "хартия" (индекс - бел. ред.), която се публикува всяка година и отчита разходите за живот в осем страни членки  на ЕС (Германия, Белгия, Испания, Франция, Италия, Люксембург, Холандия и Великобритания).
Еврокомисията има близо 38 000 служители и други сътрудници. От началото на икономическата криза Брюксел откри редица процедури заради прекомерен дефицит на много държави членки, припомня агенцията.
Гърция, Ирландия, Унгария и балтийските държави бяха принудени да замразят заплатите на своите служители, за да намалят разходите си, отбелязва АФП.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg