EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Брюксел отнема милиарди евро от ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брюксел отнема милиарди евро от ЦИЕ

mail06:35 | 26.04.2018прегледи 1952 коментарикоментари 0


Полша и Унгария се очаква да загубят огромни суми от пари, след като от Брюксел предложиха да пренасочат десетки милиарди евро в Европейския съюз финансирайки държавите, които бяха ударени най-тежко от финансовата криза, като например Испания и Гърция, за сметка на държавите от Централна и Източна Европа, пише британският всекидневник The Daily Express.

Целта на плана е да се подкрепят по-малко развитите части на Евросъюза, тъй като Брюксел не иска да продължи да раздава пари само на базата на богатството на една страна или нейният Брутен вътрешен продукт.

Парите, които държавите ще получават, ще се базират на различни критерии като например младежката безработица, образованието, околната среда и иновациите.

Полша предупреди, че затруднените условия за финансиране от ЕС ще причинят „огромни проблеми.“ Страната получи около 77 милиарда евро от кохезионната политика на ЕС за бюджетния период 2014-2020 г.

Новият начин за разпределение на парите е част от проектобюджета на Европейската комисия за бюджетната рамка на периода 2021-2027 г., която ще бъде обявена през Май.

От 2004 г. насам разпределянето на европейския бюджет се фокусираше върху затварянето на икономическото изоставане между старите и новите държави-членки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg