EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брюксел иска процедура за хранителните добавки за животни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брюксел иска процедура за хранителните добавки за животни

mail16:30 | 11.01.2011прегледи 753 коментарикоментари 0


Европейската комисия обмисля европейска регламентация за производителите на хранителни добавки за животни, за да се сложи край на заразяването с диоксин и да бъдат успокоени потребителите, обяви говорителят на еврокомисаря за здравеопазването Фредерик Венсан, цитиран от Франс прес.
Според него снощната среща в Брюксел с представители на сектора е била много разочароваща, защото не са били направени никакви конкретни предложения за предотвратяване на заразяване с диоксин като в Германия.Представителите на сектора са били помолени да се върнат в края на месеца с предложения, за да бъдат предприети действия на доброволна основа. В противен случай комисията възнамерява да въведе правила, добави говорителят.
В подобен дух се изказа вчера и германската министърка на прехраната, селското стопанство и защитата на потребителите Илзе Айгнер. Тя обяви намерението си да предложи на европейско равнище забрана да се произвежда в едно и също предприятие на продукти за храна на животните и технически мазнини за промишлеността.Айгнер препоръча също така да се втвърдят процедурите за лиценз на производители на хранителни добавки за животни.Тези предложения трябваше да бъдат обсъдени днес в Брюксел от Постоянния комитет на ЕС по хранителната верига и здравето на животните. Не се очаква на днешната среща да бъде взето някакво решение, но въпросът ще бъде обсъден на 24 януари от министрите на земеделието от ЕС.
Европейският съюз редовно преживява хранителни кризи заради заразяване на животински храни: в Белгия и Италия през 2008 година и в Ирландия през 2009 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg