EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брюксел иска "зелено" земеделие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брюксел иска "зелено" земеделие

mail15:00 | 12.10.2011прегледи 703 коментарикоментари 0


Европейската комисия предложи днес част от помощите за земеделските производители да бъдат обвързани с опазването на околната среда, а Общата селскостопанска политика (ОСП) да стане по-справедлива като се определят тавани за субсидиите противно на мнението на браншови организации, предаде AFP. "Необходимо е ново определение на ОСП", заяви пред европейските депутати еврокомисарят за селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош, цитиран от AFP, представяйки подробности по предложенията си за реформа на системата за земеделски субсидии от 2014 година.
Сред основните мерки той предложи част от помощите да бъде обвързана с "няколко прости земеделски практики" като разнообразяването на културите, запазването на постоянните пасища и резерватите с различни биологични видове. "Европейската комисия предлага ново партньорство между Европа и селскостопанските производители, за да се справим с предизвикателствата на продоволствената сигурност, устойчивото използване на природните ресурси и растежа. Следващите десетилетия ще бъдат решаващи за полагането на основите на стабилно селско стопанство, способно да устои на изменението на климата и международната конкуренция, като в същото време отговаря на очакванията на хората. Европа се нуждае от своите селскостопански производители, а те пък имат нужда от нейната подкрепа. ОСП е нашата прехрана, бъдещето на повече от половината от нашите територии", отбеляза Чолош в съобщение на Еврокомисията.
Реформираната ОСП ще ни позволи да насърчаваме иновациите; да повишим конкурентоспособността на селското стопанство в икономически и екологичен аспект; да се борим с изменението на климата; да подпомагаме заетостта и растежа. По този начин тя ще има решаващ принос за стратегията "Европа 2020", се допълва в съобщението.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg