EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брусарци: Единствената фирма разчита на еврофондовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брусарци: Единствената фирма разчита на еврофондовете

mail16:15 | 11.05.2012прегледи 550 коментарикоментари 0


Първата информационна среща на Областен информационен център – гр. Монтана в Община Брусарци даде надежда на жителите на градчето, че средствата от оперативните програми могат да стигнат и до тях. Това съобщи ОИЦ-Монтана. Представители на общината споделиха, че са приоритизирали най-спешните си нужди и ежедневно търсят възможност да ги реализират със средства от оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони.
Експертите от центъра представиха актуалните процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”:
„Помощ в дома” за създаване или доразвиване на услугата домашен социален патронаж;
„Квалификационни услуги и обучение на заети лица”, която цели развитие, подобряване или обновяване на професионалните компетентности на заетите в предприятията, необходими за бъдещото развитие на фирмите;
„Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, която цели засилване на мотивацията за включване в образователния процес, дава равен достъп до образование и подпомага допълнителните занимания на децата, чийто майчин език не е българският.
Участниците в срещата споделиха, че най-голяма нужда имат от образователна, социална и здравна инфраструктура. Областният информационен център се срещна и с единствената работеща фирма на територията на общината, която се надява чрез проект по оперативна програма да успее да закупи машини, за да разшири производството си.
Областен информационен център – гр. Монтана е част от мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България и предоставя информационни, комуникационни, логистични и експертни услуги. Центърът е създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, изпълнението му ще продължи до средата на 2014 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg