EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бруната смени името си на Далсия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бруната смени името си на Далсия

mail11:15 | 19.04.2024прегледи 527 коментарикоментари 0


Далсия е новата търговска марка, под която фирма Бруната ООД ще осъществява своята търговска дейност. Компанията има вече изцяло българска собственост и е позната в страната с въвеждането на топлинното счетоводство през 1992 г., което га­рантира справедливо отчитане на потреблението на енергия и вода. Към момента Далсия обслужва над 100 000 домакинства в България.

Промяната на търговската марка е част от стратегията за развитие на компанията. От  топлинен счетоводител, който работи само с един вид уреди, Далсия създава платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление. Това ще даде възможност да разшири мрежата си от партньори като работи с уреди от най-добрите производители на пазара – Brunata, Siemens, Danfoss, B-meters, както и да повиши избора и качеството на услугата за своите клиенти.

Далсия налага с години на пазара нови технологии и уреди за управление на потреблението и намаляване на разходите при ползване на топлинна енергия и вода. Далсия дава възможности на своите клиенти да използват безжична комуникация за регулиране и своевременен контрол на своето потребление. Те могат да управляват температурата във всяка стая дистанционно от мобилния си телефон, с помощта на електронните термостатни глави Далсия и безплатно онлайн приложение Tuya Smart.

Освен с дялово разпределение на разходите за отопление, охлаждане, топла и студена вода, компанията заема лидерска позиция в региона и в топлофикационния сектор, като произвежда абонатни станции и доставя оборудване. Над 70% от новите сгради в България са оборудвани с абонатни станции на компанията. Далсия осъществява международна инженерингова дейност в редица държави като Дания, Косово, Гърция, Италия, Франция, Сърбия и др. Компанията  е произвела над 15 000 абонатни станции. В Далсия работят 150 служители. Отчита приходи от 21 млн. лв. през 2023 година.

Отскоро Далсия разполага и със специализиран контактен център, който ускорява времето за отговор на клиентски запитвания.

Бруната стъпва на българския пазар през 1992 г., като дъщерна фирма на датската компания Brunata a/s. Бруната за пръв път въвежда у нас услугата „топлинно счетоводство” и стартира производството на абонатни станции за топлофикационния сектор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4187