EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Британците си върнаха пазара на труда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британците си върнаха пазара на труда

mail11:31 | 25.04.2019прегледи 734 коментарикоментари 0


Британските граждани са заели почти всички нови работни места, създадени в Обединеното кралство след референдума през 2016 г. насам, пише британският Telegraph.

Компаниите в страната вече се адаптират към значително понижената миграция към Острова от другите страните членки на ЕС, показват официалните данни на правителството в Лондон.

Министърът на труда Алок Шарма коментира, че броят на европейските граждани, които се присъединяват към работната ръка във Великобритания от 2016 г. насам, е намалял до по-малко от 35 хил. на година.

В същото време през двете години преди референдума над 410 хил. гражданите от ЕС са отишли да работят на Острова. Това означава, че от 2014 г. до 2016 г. гражданите от други страни членки на Блока са допринасяли за почти 50% от ръста на заетостта в Кралството, но оттогава дялът им е намалял до около 5%.

По думите на Шарма обаче, въпреки спада на имиграцията към Великобритания, от 2016 г. насам работната ръка в страната се е увеличила с над 1 млн. души.

Още през февруари миналата година една от най-големите ферми за ягоди в Обединеното кралство – Haygrove’s – реши заради неяснотата около статута, който ще имат чуждестранните работници във Великобритания след Brexit, да премести отглеждането на малини и боровинки в Китай.

Припомняме, че европейските лидери дадоха на Великобритания отсрочка до 31 октомври за излизането ѝ от Европейския съюз (ЕС). Тереза Мей пое ангажимента на 23 май да проведе европейски избори, за да изпрати депутати в новия Европейски парламент. Въпросните народни представители не трябва да пречат на ЕС да взима ключови решения преди Brexit.

Също така евролидерите решиха, че ако Тереза Мей не успее да убеди британските депутати да ратифицират споразумението за Brexit и в такъв случай не насрочи предсрочни парламентарни избори, тогава Великобритания ще напусне ЕС без споразумение на 1 юни.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905