EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британците купуват по-малко и по-евтини стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британците купуват по-малко и по-евтини стоки

mail14:09 | 20.06.2022прегледи 720 коментарикоментари 0


Британците са започнали да купуват по-малко стоки и се ориентират към по-евтини продукти, в опит да се справят с покачващата се инфлация, обявиха от британската верига супермаркети Tesco, предаде Ройтерс.

Хората започнаха да пазаруват по-често, но по по-малко, каза пред журналисти главният изпълнителен директор Кен Мърфи. Той направи това изявление, след като от компанията отчетоха спад на основните си продажби във Великобритания през първото тримесечие на тази година. 

Tesco е най-голямата британска компания за търговия на дребно с дял от 27 процента на този пазар в страната. От компанията наблюдават първи признаци, че британските потребители се насочват към по-евтини варианти на стоките, които са най-засегнати от инфлацията. 

Потребителските нагласи се влошават поради нарастващ песимизъм в оценките и очакванията на британските домакинства на фона на растящата инфлация, която достигна 9 процента на годишна база през април и се устремява към двуцифрено число, отбелязва Ройтерс. Прогнозите са, че хранителните продукти във Великобритания може да поскъпнат с до 15 процента на годишна основа през това лято.

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163