EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британци търсят паспорти и от Нова Зеландия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британци търсят паспорти и от Нова Зеландия

mail15:45 | 24.08.2016прегледи 1389 коментарикоментари 0


Броят на хората от Великобритания, регистрирани за преместване в Нова Зеландия, се е увеличил десетократно след референдума, като властите в Уелингтън са получили общо 10 647 молби за 49 дни след шокиращите резултати от вота. В деня след референдума, 24 юли, в Нова Зеландия са регистрирани 998 британски граждани. Само денонощие по-рано броят на молбите е бил едва 109, пише вестник The Independent.
Говорител на новозеландската служба по имиграцията заяви, че месечно се извършват по около три хиляди регистрации на британски граждани, заинтересовани от образование, работа или инвестиране в страната. Той обаче подчерта, че данните се отнасят за лица, които пребивават в Нова Зеландия във връзка с конкретен интерес и за такива, които не кандидатстват за визи.
Изданието припомня, че три дни след резултатите от референдума в Обединеното Кралство Ирландия получи повече от четири хиляди запитвания от британци, желаещи да получат ирландски паспорт и по този начин да останат част от общността ЕС. Интересът е огромен, като се има предвид, че средно за подобен период молбите са около 200.

Посолствата в Лондон на различни страни от ЕС включително и България също регистрират силен интерес към европейски паспорти у британците.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg