EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британското правителство измерва националното щастие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британското правителство измерва националното щастие

mail10:30 | 16.11.2010прегледи 283 коментарикоментари 0


Горе главата, Великобритания! Времето не е толкова лошо.Британски държавни служители обявиха, че ще започнат да измерват националното благополучие в допълнение към изчисляването на традиционните данни като равнища на доходите и страх от престъпност, предаде Асошиейтед прес.
Новият план е част от опита да бъдат измерени равнищата на национално щастие по предложение на премиера Дейвид Камерън, направено по време на кампанията за парламентарните избори по-рано тази година.
Инициативата е част от движението "наука за щастието", наложило се в няколко други страни, сред които Франция и Канада, на фона на опитите на държавни служители и учени да разберат защо покачващият се жизнен стандарт през последните десетилетия не е съпроводен от нарастващо лично задоволство.
Националният статистик Джил Матесън, която се очаква да формулира въпросите в изследването, е доволна, че ще работи по измерване на националното благополучие като част от инициатива, която излиза извън обхвата на изследванията, изготвяни въз основа само на цифрови икономически данни, отбелязва АП.

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg