EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Британският развод до 55 млрд. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британският развод до 55 млрд. евро

mail13:35 | 30.11.2017прегледи 9193 коментарикоментари 0


Великобритания и Европейският съюз са се споразумели, че Лондон дължи на ЕС за "развода" между 45 и 55 млрд. евро, съобщи днес вестник "Дейли телеграф", цитирайки неназовани източници.
Ако това е вярно, отбелязва Ройтерс, то ще означава, че двете страни са се приближили много близо до споразумение на предстоящата среща на върха на ЕС на 14-15 декември, което би позволило да се премине към дебатите за търговските отношения след Брекзита.
Вестникът твърди, че е постигнато споразумение по принцип относно искането на ЕС за 60 млрд. евро за уреждане на финансовите отношения между Лондон и Брюксел. Според "Дейли телеграф" назованата цифра (между 45 и 55 млрд.) съзнателно е оставена отворена за интерпретации.
От Европейската комисия са отказали коментар по това съобщение, а британски правителствен служител е казал, че не знае нищо за изнесеното от вестника.
Така последният нерешен засега проблем от първия етап на преговорите би останал въпросът за режима на сухопътната граница между Ирландия и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg