EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британският и руският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британският и руският печат днес

mail08:30 | 07.05.2014прегледи 852 коментарикоментари 0


Ден след ожесточените сблъсъци в източната част на Украйна регионът остава на косъм от гражданска война, пише The Guardian.
Предприелите инициатива да бъде прекратена конфронтацията между старинте са на мнение, че властите в Киев трябва да седнат на масата за преговори със сепаратистите.
Френският президент Франсоа Оланд предупреди, че в Украйна нарастват хаосът и рискът от Гражданска война.
Германският външен миинстър Франк Валтер Щайнмайер заяви, че „не сме далеч от военен конфликт”.

Правителството на Молдова обяви тревога и повиши охраната по границите си с Украйна, след като там насилието се засилва с всеки изминат ден, пише The Independent.
Украинското правителство потвърди, че специални части са убили сепаратисти край Славянск при така наречената антитерористична операция срещу сепаратистите в Източна Украйна.
Украинският вътрешен министър Арсен Аваков потвърди смъртта на четирима души от частите на украинската армия. Още 20 души от войската на властите в Киев бяха ранени.

Американският президент Барак Обама обеща, че САЩ ще направят „всичко по силите си”, за да помогнат на Нигерия в издирването на над 200 ученички, отвлечени от екстремистите от „Боко Харам”, пише The Telegraph.
„Опитваме се да направим всичко възможно, за да подпомогнем в най-кратки срокове международната общност и нигерийските власти в издирването на отвлечените момичета”, заяви Обама.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че е необходимо да бъдат организирани международни преговори за ситуацията в Украйна, в които да се включат представители на източната и южната част на страната, пише The Моrning Star.
„Тези, които протестират искат техните гласове да бъдат чути. Искат да имат равен глас при решаването на съдбата на собствената си страна”, заяви Лавров.

30 души загинаха в Славянск, а никой не може да преброи броя на ранените, пише ”Российская газета”.
Славянск е обкръжен окончателно.
С навлизането на украинската армия до завода за моливи вече никой не може да влезе или излезе от града. Още по-малко да бъдат доставени отпечатаните в Донецк бюлетини за референдума.
На 5 май около завода се състоя един от най-големите боеве в цялата антитерористична операция на Киев. Над 30 души загинаха. Никой не може да преброи ранените. Имаше огън. Горяха камиони, стреляше се с голямокалибрено оръжие. Свалиха вертолет. Но градът не падна. Засега.

Един човек загина в резултат на атака на специални части на украинската армия по постове на сепаратистите в украинския град Мариупол, пише ”Независимая газета”, като се позова на информация от прессекретаря на самоотбраната на Донбасс Дмитрий Симонов.
Позициите на сепаратистите в района на село Агробаза са атакувани от хора с маски на лицата и въоръжени с автомати. Предполага се, че това са представители на „Десен сектор”, които са подкрепени от специалните части на украинската армия.

Блокадата на Славянск и други украински градове от украинските войски може да се превърне в хуманитарна катастрофа, пише ”Взгляд”.
Славянск започва да живее в истинска блокада. Жителите му си купуват в запас консерви, булгур и брашно. Чакат на опашка за хляб и медикаменти. Градът има собсвени запаси за две седмици, след което е запашен от истинска хуманитарна катастрофа.
Командирът на опълченците в Славянск Вячеслав Пономарьов заяви, че в резултат на операцията на ураниската армия градът е започнал да се сблъсква с проблеми от хуманитарен характер.
„Благодарение на помощта на нашите приятели, засега се оправяме”, заяви Пономарьов.

Заради присъединяването на Крим Министерството на отбраната на Русия ще преразгледа програмата си за развитие на Черноморския флот в размер на 86,7 милиарда долара, съставена до 2020 година, пише ”РБК Дейли”. Най-важното е, че най-новите подводници и бойни кораби, които построени щяха да бъдат базирани в Новоросийск ще се отправят към Севастопол.
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу във вторник за първи път поясни какво всъщност разбира Москва като планове за отбрана на Крим. Те ще бъдат интегрирани в програмата за развитие на Черноморския флот.

Източник: Агенция „Фокус”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163