EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британските туристи посещават едни и същи места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британските туристи посещават едни и същи места

mail19:12 | 22.07.2009прегледи 628 коментарикоментари 0


1199965_lНад половината от британските туристи посещават една и съща ваканционна дестинация средно пет или повече пъти - тъй като не са сигурни, къде ще се озоват, ако решат да я променят, пише днес испанското туристическо онлайн издание tenerifenews.com.
Анкета, изготвена от британската нискотарифна авиокомпания easyJet и цитирана от сайта, при която туристите трябва да познаят страната, в която се намират десет туристически дестинации, показва, че 54 процента от участниците са дали осем или повече грешни отговора.
По-малко от половината от анкетираните са отговорили вярно, че Маракеш се намира в Мароко, докато според 20 на сто от участниците в допитването градът се намира в Ботсвана, Русия или дори във Великобритания.
Близо 58 процента от не са могли да отговорят къде се намира Ларнака - популярен курорт в Кипър, посочвайки че това е туристическа дестинация в Чили, Исландия или Перу.
Почти половината от анкетираните, надяващи се да вкусят удоволствията, които предлагат Португалия, Свазиленд или Ирландия при посещението си в град Хелзинки, ще се почувстват измамени при пристигането си във Финландия, след като са резервирали билет за столицата на страната.
Около 14 процента от участниците в допитването са на мнение, че пътуване до София би ги отвело в Антарктика, а не в българската столица, отбелязва tenerifenews.com.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg