EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Британските жени получават по – малко от мъжете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британските жени получават по – малко от мъжете

mail16:45 | 07.09.2009прегледи 866 коментарикоментари 0


Жените във Великобритания печелят с около 80 % по- малко от мъжете на сходни позиции във водещи британски финансови компании, сочат данни на официално представително проучване на Комисията за равенство и човешки права, цитирано от в. Guardian.
Участие в проучването са взели 44 водещи фирми, които наемат една четвърт (22.6 %) от работещите във финансовия сектор.
Жените, работещи във финансовия сектор на пълен работен ден, получават с 55 % по – малко на годишна основа в сравнение с мъжете, сочат резултатите от проучването.
Оказва се, че средният доход при жените на годишна основа възлиза на 2,875 британски лири, докато при мъжете той е 14,554 лири.
По отношение на изплащането на бонуси и извънреден труд разликата в заплащането при мъжете и жените е между 39 % и 47 % на годишна основа. По –малко от половината от компаниите, участвали в проучването полагат усилия да премахнат неравенството, а по- малко от една четвърт или 23 % от анкетираните са предприели такива мерки.
Проучването сочи, е всяка осма от десет жени започва работа на значително по- ниска заплата в сравнение с мъже на същата позиция.
Водеща причина за неравностойното положение между жените и мъжете при кандидатстването за работа имат установените в британския бизнес практики за подбор на персонал. От британската Комисия за равенство и човешки права настояват за сериозна ревизия на практиките за управление и развитие на човешките ресурси.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg