EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Британски учени против Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британски учени против Brexit

mail17:10 | 11.03.2016прегледи 845 коментарикоментари 0


В отворено писмо над 150 водещи учени от Великобритания изразиха мнение, че възможният изход на страната от ЕС при предстоящия това лято референдум би станал катастрофа за научната сфера на страната, предаде ТАСС.
Сред авторите на посланието е известният теоретичен физик Стивън Хокинг, трима нобелови лауреати, а също така и мнозина други авторитетни учени. Всички те са членове на Лондонското кралско общество, което е един от най-старите и уважавани обединения на учени по света.
Сериозна загриженост у авторите на писмото предизвиква свободата на придвижването в Европа, която според тях ще бъде ограничена при излизането на Великобритания от ЕС. „В момента много от нашите най-добри изследвания се провеждат в Континентална Европа. Ако Великобритания напусне ЕС и повече няма свобода на придвижването на учени между Великобритания и Европа, то това ще стане катастрофа за нашите наука и университети“, предупреждават авторите на писмото.
Референдумът по въпроса за по-нататъшното членство на Великобритания в състава на ЕС ще се проведе на 23 юни. Това решение бе подкрепено от правителството, след като по време на неотдавнашна среща на високо равнище в Брюксел се съгласува пакет от отстъпки към страната от страна на ръководството на ЕС.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg