EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британски банки изтеглят централите си от Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британски банки изтеглят централите си от Лондон

mail10:00 | 21.09.2010прегледи 781 коментарикоментари 0


Британските банкери са недоволни от политиците и големи финансови институции като Standard Chartered вече публично обсъждат идеята да преместят централите си,
съобщава германският вестник "Ханделсблат".
Решение, което би засегнало сериозно Лондон като финансов център.
"Все по-често обмисляме да се преместим, тъй като акционерите ни повдигат тази тема", каза неотдавна Питър Сандс, ръководител на Standard Chartered.
По-рано Сандс бе сред подбраните доверени лица, чрез които бившият премиер Гордън Браун през есента на 2008 г. спаси британската финансова система, припомня изданието.
Сега обаче без съмнение аргументите в полза на Лондон като център на дейността на банката са по-слаби. Според съобщения, появили се в британските медии, той вече е възложил на специален екип да проучи въпроса за преместване на централата и
установяване в страна с бързо развиваща се икономика.
Вестник "Нешънъл", който излиза в Абу Даби, съобщава, позовавайки се на високопоставен източник, че банката засега се колебае между Дубай, Сингапур и Хонконг.  
От миналата година правителството на Браун въведе данък върху бонусите в банковата сфера и оттогава отношенията между властите и финансовия център в Сити бързо се влошават, отбелязва изданието.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg