EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брекзит одобрен от лордовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брекзит одобрен от лордовете

mail06:50 | 14.03.2017прегледи 1036 коментарикоментари 0


Британските депутати са одобрили законопроекта, позволяващ на министър-председателя Тереза Мей да започне процедурата на излизането на Великобритания от Брекзит, отклонявайки двете изменения, предложени от Камарата на лордовете. Едно от предложените от лордовете изменения предполагаше правителството да публикува предложения за гарантиране на правата на европейските граждани преди механизма по напускането от ЕС да бъде стартиран бе гласувано с 335 срещу 287 гласа.
Горната камара на британския парламент (Камарата на лордовете) по-късно даде окончателно одобрение на проектозакона, даващ право на министър-председателя Тереза Мей да съобщи на лидерите на ЕС намерението на Великобритания да напусне ЕС след референдума от миналата година.
Гласуването означава, че сега законопроектът е преминал през парламента след седмица дебати. Сега кралица Елизабет II трябва да изрази кралско съгласие той да стане закон, което ще стане най-вероятно във вторник.
„Парламентът днес подкрепи правителството в намерението му да се заеме с работата по напускането на ЕС и договарянето на положително ново партньорство с оставащите му страни членки“, заяви Дейвис. „Ние сме на прага на най-важните преговори за нашата страна за последното поколение“, добави той. 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014