EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Браун продава държавна собственост, за да напълни хазната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Браун продава държавна собственост, за да напълни хазната

mail16:56 | 12.10.2009прегледи 518 коментарикоментари 0




Великобритания ще се опита да се справи с растящия бюджетен дефицит, като продаде държавни активи на стойност 16 млрд. паунда. Това съобщи министър председателят Гордън Браун.
Той разкри подробности около плана. В него се предвижда продажбата на компанията Tote, мостът над Темза Dartford и на държавното портфолио от студентските заеми, което ще донесе 3 млрд. паунда на държавата.
Останалите 13 млрд. паунда ще се съберат чрез продажбата на други нефинансови активи, собственост на държавата. За продажба ще бъдат обявени още Channel Tunnel rail, както и Европейския уранов консорциум Urenco, където правителството държи 33% и други. Тази стратегия за подпомагане на хазната във Великобритания ще се извърши през следващите две години.
Предложението на Браун обаче срещна вече критики от страна на опозицията, която смята, че трябва да се предприемат още много мерки за намаляване на публичните разходи.
Винс Кабле, който е говорител на либералните демократи, заявява, че го притеснява това, че предложението за продажба идва в момент когато пазарите са в лошо състояние.
Маргарет Еатон, която е председател на местната правителствена  организация (Local Government Association) заяви, че е изумена от обявеното, като никой не се е допитал до нейната организация.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg