EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Браун: Очаквайте световен данък за банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Браун: Очаквайте световен данък за банките

mail14:23 | 11.02.2010прегледи 744 коментарикоментари 0


Водещите икономики от цял свят в най- скоро време ще постигнат споразумение за приемането на световен данък върху дейността на банките, заяви в интервю за Financial Times британският премиер Гордън Браун.
Браун определи намерението на американския президент Барак Обама да привлече допълнително $90 млрд. чрез повишаване на данъците върху големите банки като подкрепа на идеята за въвеждане на световен данък върху  банките.
Премиерът на Великобритания е убеден, че идеята ще бъде подкрепена и от Международният валутен фонд.
Надеждите са до месец юни, когато в Канада ще се състои среща на страните от Г20, да бъде постигнато принципно споразумение по повод общия данък  за банките. Детайлното обсъждане и избора на механизъм се очаква да отнеме повече време, отбелязва пред FT Браун.
„Всички вече са готови да намерят най- добрия начин за предприемане на данъчни мерки", отбелязва изданието, цитирайки британския премиер.
Пред Financial Times Браун коментира и бюджетната криза в Гърция. Той припомни, че на
форума на Г-20 в Лондон през април миналата година водещите световни икономики са се договорили да заделят допълнителни средства в Международния валутен фонд (МВФ) и всякаква помощ за Атина от Лондон вероятно ще бъде предоставена чрез МВФ.
"Знаехме, че това ще се случи в някои части на света и ни беше ясно, че ще бъде необходима по-голяма подкрепа", отбелязва Браун.
В същото време, според него, дълговата криза не може да се отрази на работата на лондонското Сити. "Не бих казал, че това може да се разпространи", заяви британският премиер. "Проблемът съществува в Гърция и той изисква разрешение", коментира още той. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053