EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бразилия измести Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бразилия измести Великобритания

mail12:20 | 07.03.2012прегледи 560 коментарикоментари 0


Бразилия се превърна в шестата най-голяма икономика в света, съобщи финансовият министър на страната.
Икономиката на латиноамериканската страна нарасна с 2,7% миналата година, докато британската постигна растеж само от 0,8%, сочат официални данни. Националният институт за икономически и социални изследвания съобщи, че така Бразилия изпреварва Великобритания.
Сега бразилската икономика се оценява на 2,5 трилиона долара, съобщи финансовият министър на страната Гидо Мантега. Той обаче омаловажи символичния преход, който идва, след като Китай официално измести Япония и се превърна във втората най-голяма икономика в света миналата година.
"Не е важно, че сме шестата икономика в света, а че сме сред най-динамично развиващите се икономики със значителен растеж", заяви министърът. Бразилия се радва на икономически бум заради високите цени на храните и на петрола, които доведоха до бърз растеж.
През 2010 г. бразилската икономика се оценяваше на 2,09 трилиона долара спрямо 2,25 трилиона долара за британската икономика, сочат данни на МВФ. Но според бразилския Национален институт за икономически и социални изследвания, който използва данни на фонда въз основа на сегашните обменни курсове, бразилската икономика в момента е на стойност 2,52 трилиона долара, а британската - 2,48 трилиона долара.BBC/БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg