EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бразилия вдига данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бразилия вдига данъци

mail10:40 | 17.09.2015прегледи 5461 коментарикоментари 0


Бразилия регистрира траен спад на БВП, а преди дни рейтинговата агенция Standard & Poor's реагира на икономическата рецесия в страната и намали кредитния й рейтинг от "BBB-" до "BB+". Всичко това води до нови съкращения на бюджетните разходи, като правителството е решило, за да компенсира недостига на средства, като въведе нови по-високи данъци. Това заяви министърът по планирането Нелсън Барбоса, предава AFP. По негови думи, тези нови мерки ще донесат на държавата общо 64,9 милиарда реала (около 17 милиарда долара).

Най-важната точка от плана е свързана с идеята за възраждане на непопулярния данък върху движението на капитали (CPMF), който ще донесе 32 млрд. реала през следващата година, ако бъде прието от конгреса, който засега се противопоставя на това решение.

Предлага се данъкът да бъде въведен за период от 4 години, а приходите от него да бъдат използвани за финансиране на пенсионата система. Според министъра на финансите Жоаким Леви въвеждането на данъка ще бъде временно, докато не бъдат проведени наложащите реформи в пенсионната сфера и социалното осигуряване.

Сериозните съкращения ще засегнат земеделските субсидии, инфраструктурните инвестиции, заплатите и бонусите на държавните служители, както и общественото здравеопазване и програмите за социални жилища.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 868