EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост"

mail12:05 | 08.03.2024прегледи 451 коментарикоментари 0


България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в Шенген по суша. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на Европейската народна партия в Букурещ.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост", където с километри стои опашка от тирове. Мисля, че колегите от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична, антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, шофьорите на тирове, прекарват с денонощия. Това не е 21-и век. Това не е начинът, по който трябва да работи Европа.

Мисля, че каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите. Канцлерът на Австрия го уважавам много и днес ще се видя с него. И мога да му обещая, защото, и вие сте прави, няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейския съюз, но преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че ще направим и правим в момента така, че Австрия, австрийците, европейците, да бъдат сигурни в нашата шенгенска граница", каза Борисов. 

По думите му нито България, нито Румъния заслужават на мостовете с денонощие да стоят живи хора.  "Оставете стоките, товарите, загубите, нали всички сме зелени вече. Това е екологична катастрофа - това са работещи двигатели с денонощия, и без санитарни възли, ако щете", каза още Борисов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg