EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:Няма изтичане на пари към Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:Няма изтичане на пари към Гърция

mail18:09 | 07.05.2010прегледи 1073 коментарикоментари 0


Днес в интервю за bTV премиерът Бойко Борисов каза, че няма изтичане на парични потоци от България към банки-майки в Гърция.
"БНБ следи всеки ден движението на парите. И ако тръгне такъв поток, ние ще го спрем веднага. Българската народна банка ежеминутно следи движението на парите, за да не отидат към чужди държави. И държим гаранционен депозит в нашата банка, за да бъде достатъчно силен буферът, ако някоя чужда банка се разклати. Нямаме данни такива за момента", каза още той.
Същевременно Deutsche Bank не изключва възможността за изтегляне на гръцките банки от България, Македония и Сърбия. Прогнозата е включена в изготвено от банката проучване за 2010 г., цитирано от гръцкия сайт за икономически новини "ЕМЕА".
Очаква се от гръцката криза да бъдат засегнати в по-голяма степен България, Македония и Сърбия, както заради намалелия износ към Гърция, така и заради вероятността от изтегляне на гръцките банки от техните пазари, се посочва в проучването.
Според цитираните в документа данни през четвъртото тримесечие на 2009 г. и първото тримесечие на 2010 г. сред страните от Централна и Източна Европа само Литва, Латвия, Унгария, Румъния и България са продължили да отчитат спад. През 2010 г. повечето икономики в региона ще успеят да излязат от рецесията и да постигнат положителни показатели на икономическо развитие, предвижда проучването.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg