EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов:Капанът на червените олигарси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:Капанът на червените олигарси

mail06:50 | 24.04.2017прегледи 1425 коментарикоментари 0


Надявам се, че капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха, защото ще започнат да приказват хора, които много, много пари са влели в тези два избора – президентски и парламентарни. Това коментира пред журналисти на освещаването на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в кв. "Аврен" в Ямбол лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „И сега с тези „червени олигарси“ прехвърлиха от болната на здравата глава проблемът. Надявам се, че и главният прокурор и всички ще обяснят. Това за главния прокурор е една обица на ухото, че „червените олигарси“ правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки е обица на ухото. Каква работя търсят „червени олигарси“ в  институциите и да правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главният прокурор. Защо са били там? Защо са викали главния прокурор, какво са искали от него? Надявам се, че той един ден ще отговори. С мен и с ГЕРБ, и с нито един представител на партията, освен, когато са ни викали на разпит, ние не сме се виждали“, коментира Борисов. По думите му те са се били нагласили да завземат всички власти, но българският народ е имал инстинкт, че вместо промяна, им готвят подмяна.
„Пак ще ви припомня кой махна трите посредници от Русия до България за природен газ и защо между България и Русия е имало три посредници, като всеки е вдигал цената 20 години. Дойде ГЕРБ и това го прекратихме. Стотици милиони пари. Изведнъж сега си бяха подредили постовете, бяха си ги платили. Нашите разходи винаги са били подплатени по най-публичния и прозрачен начин. Никога не съм си позволил в цялата ми кариера да говоря по дело с главния прокурор. Мога да се закълна. Всичко ще си излезе наяве“, каза Борисов.

Червената олигархия и зависимостите на БСП всички ги знаем, така че за мен не е изненада битката между червената олигархия заедно с нейния председател, добави той. "Като приключим обхода на Бургас – той ще остане за местните, за туризма и за всички българи, както и пътят Слънчев бряг – Бургас и спортната зала. Явно при други партии в България това не е било така и сега още не могат да изживеят загубата на изборите, бяха си разпределили постовете, поели са много ангажименти", заяви Борисов.  „Огромните пари, които се изсипаха и на двата избора – президентските и парламентарните, включително и в медиите, знаете ги добре. Така че едно време имаше битка между "червените мобифони" и "червените баби", сега има между "червените олигарси" и кой да надделее вътре в партията“. По думите му е много труден техният баланс. „Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”, които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората. Като направим обхода на Бургас, си остава за вас и за туризма и всички българи, които ще дойдат на море“, каза още Бойко Борисов.

Тук / б.ред. в Хасково/пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата. „Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като „Чернобил“. Пак тази партия скри от хората. Тогава аз бях на манифестация и валеше дъжд. Майка беше направила едни марули, си спомням, защото само на 24 май, понеже много се връщат към миналото, майка купуваше една плешка агнешко, защото баща ми Методи имаше имен ден. Това беше за годината. Хубавите времена по време сигурно на 18-ия конгрес“, коментира Борисов. По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание. „Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва и ще решим въпроса веднага“, подчерта лидерът на ГЕРБ.
„В Банкя водата, пише на чешмата, че не е хубаво да се пие дълго време. България е на такова място, където съдържанието на уран е най-голямо в Европа. Затова са инвестирани толкова пари в урановите мини до след 1990 г., когато СДС идва и абсолютно правилно ги затваря. Това не е било полезно за хората. Можем да се върнем и ние назад в историята. Да изчакаме да си вървим по пътя“, каза още Бойко Борисов.

източник:Агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg