EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:"Бургас - Александруполис" неизгоден за страната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:"Бургас - Александруполис" неизгоден за страната

mail09:11 | 07.12.2009прегледи 435 коментарикоментари 0


Подписаният договор за петролопровода "Бургас - Александруполис" е неизгоден за страната ни и не защитава нейните интереси. Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той допълни, че договорът ще бъде публикуван, за да се запознае обществеността, че в него няма предвидени клаузи някоя от страните да се оттегли.
Този петролопровод е проблем за екологията на Бургас и региона, заяви Борисов. Той каза още, че договорът е подписан така, че страната ни може само да бъде неизправна страна по него. За другите две държави това е много важен договор. Русия си продава петрола с нейни танкери и печели от това. Гърция все едно получава извор на петрол в Алексадруполис, преработва го, кара го с нейни танкери и тя печели от това, каза Борисов. На въпрос възможни ли са технологични корекции в договора премиерът отговори, че са положени старания да се направят такива корекции и по време на срещата в Гърция, където е бил и президентът Георги Първанов, и министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. /БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158