EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Ще играя за едно кебапче

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Ще играя за едно кебапче

mail13:50 | 15.07.2011прегледи 672 коментарикоментари 0


На пръв поглед няма нищо лошо към максимата "хляб и зрелища", но вие управляващите добавяте и кебапчета с наближаването на изборите. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Мая Манолова, обръщайки се към министър-председателя Бойко Борисов.
Поводът е тържеството за влизането в А футболна група на Лудогорец. Всички знаем колко спорта упражнявате, как винаги играете на вързано и как няма човек в държавата, който да ви се опре, обърна се Манолова към премиера. По този начин до изборите вие можете да спечелите и раздадете на избирателите стотици хиляди храни, напитки, дрехи и пари в кеш, добави депутатът.
"Кандидатът ви за кмет на Пловдив и министърът на отбраната ви удариха в земята като организираха не раздаване на кебапчета, а двудневен пикник на чевермета като мобилизираха Българската армия, която опъва 1400 палатки на участниците в тържеството", възмути се Мая Манолова. След това й изказване зам.-председателят на НС Анастас Анастасов изключи микрофона на Мая Манолова, а депутатите в залата започнаха да се замерят с реплики.
Министър-председателят се обърна към опозицията от трибуната, че обещава повече да не ги бие нито на тенис, нито на футбол. Вие имате достатъчно шпиони из държавата, от 20 години имам опит в тениса и така играем – на пиле, на прасе, обясни Борисов играта си на "вързано". Вече ще играя само за една бройка, каза премиерът от трибуната в Народното събрание.
В отговор Мая Манолова го посъветва да не се хаби на национален терен, а да изнесе проявите си на международната сцена. Ако излезете срещу Меркел, Путин, Камерън и увеличите залозите може да изхраните целия български народ, заяви Манолова. "Ръководената от вас партия се превръща в държава, в партия - майка. ГЕРБ обучава, ГЕРБ възпитава, ГЕРБ организира най-различни тържества. Според покана, заяви Манолова. ГЕРБ - Чипровци е поканил майки и завършващите им деца на почерпушка. С какви пари се случва това", запита Манолова. Не превръщайте държавата в кухня за бедни, използвайте парите на ГЕРБ по предназначение, призова депутатката.
Борисов пък й отговори, че начинът, по който говори е забавен. "После вашата колежка, г-жа Нинова, излиза и иска, ако може всеки ден да стоя тук и да слушам високомъдрените ви твърдения. Това са техните пари, ако искат ще ми купят кон, мамут, магаре", каза Борисов по повод парите на членовете на ГЕРБ. Вашият проблем е, че не очаквахте да ви бием толкова много и вашите субсидии дойдоха при ГЕРБ, допълни премиерът. Ако искате си правете билбордове, че ме уволнявате, вашите пари си ги правете каквото искате, добави той. Поех ангажимент – вече ще играя само на едно кебапче, на едно пиле. Това не може да ми го забраните, заяви министър-председателят.
От своя страната Корнелия Нинова от КБ отвърна, че той няма право да казва дали иска или не иска да идва в парламента. "Вие имате задължения, а не права", категорична бе Корнелия Нинова. Манолова пък допълни, че българите не се хранят само по време на избори и кебапчето не е каприз в празничен купон на ГЕРБ. Българската армия не може да се впряга да опъва палатки за празник на вашата партия и да върти чевермета, добави Манолова. Георги Андонов от ГЕРБ в процедура по начин на водене, пък призова председателят на НС, да не позволява подобни въпроси да се задават към премиера и заяви: "Две жени се опитват да концентрират вниманието към себе си".
БГНЕС припомня, че Бойко Борисов спечели на 24 юли 2010 година 20 000 кебапчета на тенис, след като победи собственика на веригата ресторанти "Хепи" Орлин Попов. Първоначалният облог е бил за 10 000 кебапчета. Но след като екипът на премиера взел съкрушителна победа с 9 на 0, наградата била удвоена. Това е била първата среща на корта между Борисов и Орлин Попов. Бизнесменът се зарекъл, че при втора възможност ще се подготви по-добре. Иначе зад гърба си има 12 г. опит с ракетата и 27 купи. Не стана ясно защо облогът е бил именно такъв, как точно са били предадени кебапчетата и кой ги е изял. /БГНЕС


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg