EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов чака предложение за закриване на БЕХ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов чака предложение за закриване на БЕХ

mail18:23 | 28.08.2009прегледи 1172 коментарикоментари 0


БЕХ е „абсолютно ненужен орган” каза Бойко Борисов в предаването на Нова телевизия „Здравей България”. Министър – председателят коментира, че чака в близките седмици предложение от енергийния министър за закриване на холдинга.
Според Борисов отговорност за отделните дружества в БЕХ трябва да носи министърът на енергетиката.
Закриването на БЕХ ще бъде категорично антибългарски ход и грешка, коментира от своя страна пред агенция Фокус Петър Димитров, депутат от Коалиция за България и бивш министър на икономиката и енергетиката.
Създаването на Българския енергиен холдинг не е било самоцелно, а дейността на холдинга е следвала определена логика, свързана основно с големите енергийни проекти, уточнява още Димитров.
„Проектите в енергетиката стават все по-сложни, все по-скъпи. Няма сериозен субект, който да може от името на българската държава да гради ядрена централа. Виждате, че не е по силите на НЕК. С проблемите, които имат с кредита от 250 млн. евро от "БНП Париба" е явно, че такава структура не може да се справи с такъв проект”, коментира Димитров.
По думите му големите проекти по Дунав, които трябва да се изграждат са много скъпи и не могат да се правят от малки субекти. Димитров добави, че и вятърните паркове, които се правят струват над 250 млн. евро. „От тази гледна точка закриването на холдинга обрича голямата енергетика на България и според мен е огромна грешка. Дано да не се случи”, каза бившият енергиен министър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150