EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов уволнява Семерджиев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов уволнява Семерджиев

mail16:23 | 28.01.2013прегледи 933 коментарикоментари 0


Министър – председателят Бойко Борисов ще предложи, в сряда, на Министерски съвет да освободи от длъжност председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.
Предложението е във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.

Това са Наредби за изменение на наредбите за регулиране на цените на електрическата енергия и природния газ, Наредба за изменение на наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката и правила за достъп до газопреносната и газоразпределителната мрежи. Промените се налагат във връзка с транспонирането на европейските правила за вътрешен енергиен пазар.
За последните шест месеца министерството на икономиката, енергетиката и туризма е изпратило три писма, до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, в които заявява, че комисията трябва да ускори максимално процедурата по приемането на промените в наредбите, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, защото страната ни е заплашена от наказателна процедура от ЕК.
Във връзка с неизпълнението на ангажиментите си г-н Семерджиев подаде искане за предсрочно прекратяване на мандата си като председател и член на комисията, което е прието от премиера Бойко Борисов./Пресцентър Министерски съвет
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150