EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Това, което не можахме

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Това, което не можахме

mail14:30 | 06.03.2013прегледи 818 коментарикоментари 0


Пълният текст на разговора, проведен в рамките на днешното правителствено заседание, цитиран от правителствения пресцентър:

БОЙКО БОРИСОВ: Единствената причина да подадем оставка е да не се пролее и капка кръв. И затова днес мотивът за траура е този, че този човек, Пламен, който е от протестите, проля своята и затова сме го взели като решение. Защото той имаше кауза, и затова вчера взех това решение, което вие подкрепихте, разбира се, да обявим днес ден на траур. Такива има, мисля, два случая, в които е обявявано за един човек траур в държавата. Този човек имаше кауза. Аз много внимателно слушах, когато говореха неговите приятели. Не го познавам, но този човек е отишъл да търси някаква справедлива кауза, това, което всъщност ние винаги сме искали. Властта е на хората, те излъчват управлението, то трябва да бъде такова, че хората да са доволни. Това можем да направим само в този момент за него. А оттук нататък всички други да си направят изводи.
А това, че БСП и ДПС отказаха мандата, е също много голям знак и чух един бивш общински съветник – не искам да му казвам името дори, сега депутат - да говори, че било невъзможно да се работи няколко месеца без парламент, ако направят правителство. Първо, ние им казахме, че ще им оставим депутатите и щяха да имат и парламент. Но второ – точно когато той беше общински съветник, аз бях кмет на София с 61 чужди общински съветници, с нито един в градския парламент, сиреч, премиер без нито един депутат в парламента! Изкарах така близо две години, защото такъв беше законът, и се работеше. След това хората отново ме преизбраха. Те можеше да спрат хаоса, който се възцари вследствие на това, че всички отказват властта. От какво ги е страх? Нали имаха програма, имаха кабинет в сянка, нали казваха: ние веднага започваме да разкриваме работни места! Що за безотговорност е това? Ако могат да ги разкрият, защо не ги разкрият сега, а чак юни. Защо хората да не работят дотогава, ако, разбира се, могат да ги разкрият?
Това, което сме направили, ще бъде оценено. Това, което не можахме да направим, трябва сега бързо в програмите си - конкретно две неща: заетост и доходи. Всичко останало, което сме правили, хората го одобряват. Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове – няма кой да не го признае. Доходи и увеличаване на заетостта. Това са двете неща. Да, ще кажете, това е много вляво - такъв е животът. Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите. Всичко останало е – няма как съдиите да не харесват, че им правим съдебни палати, няма как Агенцията по вписванията да не харесва, че има сграда, няма как. Няма как в университета в Пловдив да не са доволни, че им даваме на мястото на казармите да си развият парк и общежитие. И не е само тук, същото е и във Варна - готови!
Сега след малко, за да не товарим бюджета и тук с колегата Цветанов, но все пак вече в края на заседанието мога да ви кажа, че ние вместо да си правим плакати, снимки и разни клипчета, където да ме слагат с Костов заедно да правя „Ку-ку!“ зад него или той зад мене, или щуротиите им, след малко - знаете, че ловешка област е единствената област, в която нямат катедрала и владиката Гавриил сега ще дойде в 11.30 часа – 500 000 лева от субсидията на партията ще преведем на владиката за катедралата, за да се довърши, за да има Ловеч храм в центъра. Тя е много хубава. Ние веднъж давахме 100 000 лева. Така че просто да се дозавърши. Също с Цветанов съм се разбрал да говори с мюфтията. Колко преценихте там?
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: В тази връзка, снощи съм разговарял с главния мюфтия и в рамките на днешния ден той ще ни даде възможност, първо да прецизират някои обекти, като джамии, за които да могат да бъдат осигурени също средства.
БОЙКО БОРИСОВ: По същия начин и за някои джамии, за които ще дадем, за да покажем на всички български граждани, които са на територията на България…
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: И с това бюджетът, който е осигурен за ползване в кампанията - около 4 млн. лв., ние ще започнем с минус тези средства, които ще си ги дадем за джамиите и катедралата.
БОЙКО БОРИСОВ: Те не са минус, те са плюс, щом са за Господ, са плюс.
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: Мисълта ми е, че с толкова по-малко ще харчим в кампанията.
БОЙКО БОРИСОВ: Да напомня все пак, че от тази субсидия ние дадохме 1 млн. на Бисер, на Перник – пак 1 милион, за децата, за църкви. Така че ние тази субсидия - тези, които правят черен пиар срещу мене от Бивол, вол, крава – ние ги даваме за църкви, за джамии, за такава дейност. Нека да продължат да работят по същия начин и им пожелавам голям успех!
Между другото, вече залата - спортният салон и на Ловешката езикова гимназия, също трябва да е излязла вече доста над земята.
СИМЕОН ДЯНКОВ: До покрив е.
БОЙКО БОРИСОВ: До покрив е, така че там нещата си вървят. За ужас на враговете съм добре. Вече си правя разходки по час време, час и нещо. Надявам се тук до седмица да съм стабилизиран, така че няма да им доставим това удоволствие в никакъв случай. Аз винаги съм работил за кауза с душа и със сърце и затова така ми се отрази. Но истински искам България да продължи по пътя си и да се гради, а не да се руши и да се троши.

 

 

 

 

 

 

 


 


Тагове: Борисов, съвет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg